Българският морски квалификационен център вече разполага със съвременно оборудване за

...
 Българският морски квалификационен център вече разполага със съвременно оборудване за
Коментари Харесай

Зам.-министър Натова: За половин век БМКЦ обучи 500 хиляди морски лица

 Българският морски квалификационен център към този момент разполага със модерно съоръжение за практическа подготовка на морските лица за гасене на пожари. До момента такава система не е употребена в България и на Балканския полуостров. На представянето ѝ през днешния ден във Варна участва и заместник-министърът на превоза и известията Анна Михнева-Натова.

" През юли т.г. Българският морски квалификационен център ще навърши 50 години от основаването си. За половин век тук са подготвени над 500 хиляди морски лица, а единствено през предходната година те са над 3300 индивида ", посочи зам.-министър Натова.
 
Тя добави, че положителната материална база и професионализмът на преподавателите в БМКЦ притегля компании от страни като Англия, Сингапур и Кипър.

" Благодарим на компанията " VIKING ", която подарява безплатно оборудването за оцеляване и избавяне на човешки животи по време на повреда в море. То ще бъде употребявано за осъществяване на на практика курсове и образования на морските лица ", съобщи изпълнителният шеф на БМКЦ кап. Денчо Добрев.
 
Новите такъми включват 16 комплекта противопожарно облекло, 20 термокостюмa, 6 избавителни плота, 15 избавителни жилетки и неповторима система за гасене на пожари в контейнери " HydroPen ".

Пожарите са едни от най-опасните произшествия на кораб и техният брой нараства през последните години. " Новата система може да се употребява за гасене на пожари както на борда на корабите, по този начин и в пристанищата. Предимство е огромната успеваемост при гасене на разнообразни пожари в контейнери, при най-малък риск за хората ", изясни зам.-министър Натова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР